Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите 156-ци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от DJraceman
    аз повече от 10 градско не качвам и то с климатик, обаче имам рецептата за нормален разход
    Ще бъдеш ли така добър да споделиш рецептата с нас?
    Alfa 156 1.8 TS '99
    --------------

Comment

Tinoto много висок нещо ти е разхода в града май верно нещо сондата не е наред аз повече от 10 градско не качвам и то с климатик, обаче имам рецептата за нормален разход
      И аз разбрах как да не качвам над 9/100 - взех 2,4 дизел
      Иначе вярно за 1,8 ТС кажи рецептата- щото аз с 145-цата 1,8 не мога да падна на толкова в София
      2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
      CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

• Рецептата е свещи Denso Iridium, нова ламбда сонда Bosch масло Selenia Performer, смненени всички датчици (температурен и др.) всички консумативи по мотора (филтри) смененил съм всичко което може да се смени и нормално каране.
        Сега само се возя и стрелката не я гледам.
        Успех
        EX 156 1.6 TS

Comment

• При последното преброряване на литрите излезе че смесено на климатик гори 7.2-7.6л при градско/извънградско - 40/60%. Това без да я жаля много ъъъъ... даже хич
          '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
          Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
          Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

• Първоначално публикувано от Neokill
            При последното преброряване на литрите излезе че смесено на климатик гори 7.2-7.6л при градско/извънградско - 40/60%. Това без да я жаля много ъъъъ... даже хич
            Това с новия дебитомер ли?
            _______
            146 JTD - ex
            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Рецептата е свещи Denso Iridium, нова ламбда сонда Bosch масло Selenia Performer, смненени всички датчици (температурен и др.) всички консумативи по мотора (филтри) смененил съм всичко което може да се смени и нормално каране.
              Сега само се возя и стрелката не я гледам.
              Успех
              Дотук каквото си изброил и аз съм го сменил. Ламдата ми е на 1.5 г. и при последната диагностика беше доста мудна.
              Колко пара е да смениш всичко имам представа - ама да ти е 10/100 градско и то в София, колкото и леко да я караш е това не е за вярване.
              При такъв разход познавам дизелджии дето ще ти завидят
              ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

• Така е и аз се учудих отначало но това е резултата вярно сондата ми излезе 400лв. незнам може и това да е много съм доволен от разхода
                а и аз не бързам в населено място 50
                EX 156 1.6 TS

Comment

Така е и аз се учудих отначало но това е резултата вярно сондата ми излезе 400лв. незнам може и това да е много съм доволен от разхода
                  Направо почвам да ти завиждам

btw. има ли начин да се настройва разходомера, че моя послъгва с около 0.5 - 1 л. надолу от истината ?
                  Моbile: 0884612720, ICQ# 92621498, Skype: satamototo
                  Луд ужасник с 03' 156 SW 2.4 JTD Distinctive HIGH CD (ECU fine tuning by Bobo Готиното)

Comment

• Първоначално публикувано от trustworthy
                    Първоначално публикувано от Neokill
                    При последното преброряване на литрите излезе че смесено на климатик гори 7.2-7.6л при градско/извънградско - 40/60%. Това без да я жаля много ъъъъ... даже хич
                    Това с новия дебитомер ли?
                    Хич не съм го сменял тоя дебиломер още ама мисля че е нормално да даде около литър повече на клима Заредих 17 литра за 250 километра преди това 15 за 215км.
                    '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
                    Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
                    Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

Така е и аз се учудих отначало но това е резултата вярно сондата ми излезе 400лв. незнам може и това да е много съм доволен от разхода
                      Ами то с 50 може да ти дава разход 15л/100км ,а с 90 7л/100.
                      Явно си научил колата да върви само по инерция! И то с клима ......
                      Alfa156 Against All

Comment

• Първоначално публикувано от Tinoto
                        .. ама да ти е 10/100 градско и то в София, колкото и леко да я караш е това не е за вярване.
                        При такъв разход познавам дизелджии дето ще ти завидят
                        147 1.6ТС - за последните 4000км градско/извънградско компа показва 7,8/100 Този уикенд до Сл.бряг и обратно 1010км компа показа 7,9/100 Снощи я заредих отново до горе, както преди да тръгна и показа 1010км с 80л бензин 95
                        147 1.6 TS

Comment

• Извънградско до морето твърдо 7,5 с клима и нормално каране. 120 средна скорост на магистралата. Градско ми дава между 10.8 и 9.5! Не знам защо варира толкова много. Сигурно зависи от бензина. DJraceman ти с какъв бензин караш?
                          2014: Deutschland über alles

Comment

• 156 1.8 TS
                            Средно 10/100 градско в София с клима!

DJraceman
                            nicolaaaay

ако има и други да не се притесняват.
                            ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

• аз да споделям ли разход?!
                              Веднъж съм го правил вече, но ако искате може пак да припомня
                              http://luchi.bg/ Парапети

Comment

• Защо не започнете да пишете с какъв бензин/нафта карате и от къде зареждате? Това има доста голямо значение, при мен например разликата между 95 октана на Lukoil(Petrol) и OMV е около 0.8l/100km (Lukoil ми гори по-малко) за извънградско при един и същи маршрут и еднакъв стил на каране. За SHELL няма да пиша изобщо, защото те тия бензин не продават, някаква помия е това!
                                P.S. Няма да пиша среден разход, защото едва ли ви интересува, с BMW съм, но обмислям покупка на ALFA 156 и затова хвърлям по едно око и на този форум
                                Audi/BMW, скоро и ALFA

Comment

Working...
                                X